przygotowanie:
Jajka wbić do głębokiego talerza, doprawić solą i pieprzem, wlać mleko, roztrzepać. Na średnim ogniu rozgrzać patelnię o średnicy około 20 cm, roztopić masło. Kurki i jarmuż podsmażyć, aż zmiękną i stracą objętość.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Aluminiowe patelenki wysmarować roztopionym masłem, na dno wyłożyć farsz. Jajka ubić ponownie, dodać starty ser i wylać na po połowie na patelnie. Wstawić do piekarnika na górną półkę i zapiekać ok. 15 minut do ścięcia jajek wg upodobań. Podawać gorące bezpośrednio z patelni.
Smacznego!
Wow, na takie śniadanie od razu chce się wstać z łóżka ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Kasia
Pycha! Strasznie mi sie podobaja te patelenki :) Zdradzisz, gdzie je kupilas? ;)
OdpowiedzUsuńTakie śniadania to istny skarb: )
OdpowiedzUsuńWow... Genialne jedzenie i cały design. No nie mogę się napatrzeć. Aż mi ślinka cieknie!
OdpowiedzUsuńAle narobiłaś mi smaka na kurki! :C
OdpowiedzUsuńPyszny pomysł :)
OdpowiedzUsuńBrzmi i wygląda pysznie :D
OdpowiedzUsuń---
http://takeittasty.blogspot.com
http://facebook.com/takeittasty