Liebster Award wg What's Cooking?

Niedawno dostałam nominację do Liebster Award
 
 
Dziękuję za wyróżnienie! :)

Nominacje otrzymujemy od innego bloggera. Przeważnie nagrody otrzymują blogi o małej ilości obserwujących (do 200), co pozwala na ich rozpowszechnianie. Jest to „nagroda” za nienaganne prowadzenie bloga. Odpowiadasz na 11 pytań otrzymywanych od osoby nominującej, następnie TY masz za zadanie nominować 11 osób i podać nowe pytania.


UWAGA: Nie nominujemy osoby, która Ciebie nominowała

 
 
Lista pytań, które otrzymałam:
 
  1. Co skłoniło Cię do założenia bloga?
Uwielbiam gotować, lubię pisać, chciałam nauczyć się pstrykać lepsze zdjęcia i postanowiłam to połączyć w JEDNO :)
 
 
2. Jaka jest Twoja ulubiona potrawa?
 
Makaron bucatini z paluszkami krabowymi w sosie pomidorowym!
 
 
3. Skąd czerpiesz inspirację do tworzenia nowych przepisów?
 
Z książek kucharskim, czasopism i z tego, co mam akurat w lodówce.
 
 
4. Bez jakich składników nie możesz się obejść w kuchni?
 
Nie wyobrażam sobie kuchni bez dobrej oliwy, cytryny, ziół i świeżych warzyw!
 
 
5. Jakie danie zjadłabyś jako swój ostatni posiłek?
 
 Nieważne jakie, ważne, żeby z szampanem! ;)
 
 
6. Dokąd wybrałabyś się w kulinarną podróż?
Do Włoch <3
a potem do Azji...
 
 
7. Na słodko czy na słono?
 
Zdecydowanie na słono!
 
 
8. Ulubiona książka kucharska?
 
MammaMia. Prawdziwa kuchnia włoska.
 
 
9. Dla kogo najbardziej lubisz gotować?
 
Uwielbiam gotować dla innych ludzi, bez kategoryzowania!
 
 
10. Bez jakich dań nie wyobrażasz sobie Świąt Bożego Narodzenia?
 
Moje Boże Narodzenie pachnie kompotem z suszu i smakuje kapustą z grochem.
 
 
11. Które blogi nominujesz i dlaczego?
 
http://www.delimamma.pl/  za lekkość pióra i pyszne grzeszki
 
http://everydayflavours.blogspot.com/ za smaczne inspiracje, które z przyjemnością śledzę
 
http://www.smaczneujecie.blogspot.com/ za świeżość pomysłów
 
http://nakrachymspodzie.blogspot.com/ za cudowne zdjęcia

http://plateofjoy.blogspot.com/ za przpisy, które u niej odkrywam
 
http://pieczonetruskawki.blogspot.com/ za to, że nazwa jest świetna, a potem już tylko lepiej!
 
http://kraina-sosny.blogspot.com/2012/11/blog-post.html za męskie spojrzenie na kuchnię
 
http://mymilkahome.blogspot.com/ za głowę pełną pomysłów

http://inapinkenvelope.blogspot.com/ za wszystko, co nietylkokulinarne

http://kuchniadoroty.blogspot.com/ za domowy klimat

http://www.pysznekadry.blogspot.com/ za kuchnię w niesamowitych kolorach

 
11 pytań dla Was:
  1. Skąd pomysł na bloga?
  2. Twoja kuchnia w 3 słowach?
  3. Jaką kuchnię najbardziej lubisz?
  4. Skąd czerpiesz inspiracje?
  5. Co zawsze masz w swojej kuchni?
  6. Słodko, czy wytrawnie?
  7. Za co cenisz inne blogi kulinarne?
  8. Czego nigdy nie podasz na stół?
  9. Co jest podstawą udanego przyjęcia?
  10. Dieta wg Ciebie to?
  11. Gdybyś miał/a upichcić jedno danie,co by to było?

Zapraszam do zabawy! :)

Anna Maria

5 komentarzy:

  1. No to teraz muszę sama się porządnie zastanowić, bo odpowiedzi nie są takie oczywiste ;) Dziękuję Aniu :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuje za wyróżnienie ;-)Odpiszę w wolnej chwili.
    Pozdrawiam cieplutko:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. oooo :D Dziękować ;) Najbardziej podoba mi się odpowiedź na pytanie :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jeju, dopiero teraz zobaczyłam, że zjadłam "5"... chodziło o piąte pytanie :D

      Usuń
  4. Dzięki wielkie za nominację :) Mam już wpis z odpowiedziami na pytania z innych blogów, więc na Twoje pozwolę sobie odpowiedzieć tutaj :)

    1 Skąd pomysł na bloga?
    Zawsze lubiłem piec ciasta i przyrządzać desery, a bloga założyłem spontanicznie, bez namysłu :D

    2 Twoja kuchnia w 3 słowach?
    Słodka. Urocza. Naturalna.

    3 Jaką kuchnię najbardziej lubisz?
    Polską

    4 Skąd czerpiesz inspiracje?
    Z innych blogów, programów i książek kulinarnych.

    5 Co zawsze masz w swojej kuchni?
    Mąkę, cukier, mleko, jajka.

    6 Słodko, czy wytrawnie?
    Słodko.

    7 Za co cenisz inne blogi kulinarne?
    Za pomysły, zdjęcia, szatę graficzną, poprawność posługiwania się językiem polskim (w tym kompozycja tekstu), sposób wysławiania się autorów. Smak, styl i gust.

    8 Czego nigdy nie podasz na stół?
    Golonki.

    9 Co jest podstawą udanego przyjęcia?
    Goście.

    10 Dieta wg Ciebie to?
    To nie istnieje :P

    11 Gdybyś miał/a upichcić jedno dnaie,co by to było?
    nie wiem, chyba jakieś ciasto :P

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 What's cooking? , Blogger