Orzeźwiający koktail. Mango lassi.

Mango lassi dobrze sprawdza się jako napój do śniadania i jest niezastąpiony podczas dużych upałów. Robi się go w mniej niż 5 minut. W podstawowej wersji składa się z mango, jogurtu i wody. O istnieniu tego rewelacyjnego napoju uświadomił nas kiedyś znajomy i od tej pory często pojawia się w naszym domu. Najlepsze, superdojrzałe mango, idealne do mango lassi znajdziecie w Biedronce.




składniki,
2 porcje:


 1 duże bardzo dojrzałe mango
1 szklanka jogurtu greckiego
1/2 szklanki chłodnej wody
1 łyżka miodu
1 łyżka brązowego cukru







przygotowanie:
Mango obrać i usunąć pestkę.Miąższ wrzucić do blendera, dodać resztę składników: jogurt, wodę, miód, cukier. Miksować długo na gładki kokatail.

U mnie ozdobione solonymi pistacjami.
Smacznego!
 
 
 


 


 



10 komentarzy:

  1. Już Ci pisałam, wygląda przepysznie!! Wczoraj specjalnie jedno mango odłożyłam bo wiedziałam, że będzie mi potrzebne do Twojego przepisu! Dam mu jeszcze jeden dzień i poczekam, aż zmięknie ;)albo zaserwuję mu fotki JLo i zmięknie szybciej;)

    p.s. mam pewien problem - nie mam mango z biedronki tylko z tesco - może być? :)
    Buziaki!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To własnie mango z techo, co smakuje, jak ziemniak i domaga się leżakowania, biedronkowe nie sprawia kłopotów, jest posłuszne, od razu pięknie żółte, słodkie i soczyste ;)

      Usuń
    2. posłuszne mango z biedronki - dobre ;) poczekaj jak pójdzie do gimnazjum wtedy się zbuntuje na bank ;)

      Usuń
    3. wcześniej wyląduje w jakiejś mango-pyszce :) a zupełnie poważnie, juz kilka razy przekonałam się, że biedro owoce z Portugali są najsmaczniejsze, bo dojrzałe.

      Usuń
  2. Jeszcze nie piłam mango lassi, ale chodzi za mną już jakiś czas- muszę zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Też ostatnio zrobiłam i też z biedronkowego mango! :) Świetny napój - daje energię na cały dzień :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ależ Ty potrafisz działać na zmysły :)

    OdpowiedzUsuń
  5. To chyba patent na terazniejsze czercowe tropiki :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 What's cooking? , Blogger